RODITELJI I JT SPLATMASTER

JT Splatmaster i roditelji

Obavezno znati
Što je to JT SplatMaster? Roditelji bi trebali znati Sigurnost je prioritet Gađanje i sigurnost Kuglice Zabava u dvorištu Zabava i sigurnost Igre

Što je to JT SplatMaster

JT SplatMaster je proizvod za djecu i odrasle koji ispucava kuglice punjene bojom bojom koje se pri udarcu u metu rasprsnu. Kuglice su 100% biorazgradive, neotrovne i vrlo lako se ispiru vodom. Osnovni mehanizam za ispucavanje kuglica je opruga pri čemu je brzina kuglica otprilike 37 m/s (primjerice kod paintballa 90 m/s). Pri takvoj brzini, kuglicu je lako vidjeti i prije nego osjetite pogodak, tako da istu možete manevriranjem izbjeći.

JT SplatMaster je napravljen tako da djeca (i odrasli!) u dobi od 9 + mogu s njime lako upravljati. JT SplatMaster je svestran proizvod s kojim se može igrati doslovno bilo gdje. Osnovno i jedino sigurnosno pravilo je da se za vrijeme igre mora imati paintball maska.

Nakon učenja osnova sigurnosti SplatMaster igra bi trebala započeti sa gađanjem meta uz razne unaprijed kreirane scenarije kako bi se dobio osjećaj za pucanjem.

Pažljivom upotrebom JT SplatMaster kuglica uoće nećete osjetiti bol pri pogotku. Osjetit ćete lakši udarac, ali bez osjećaja boli – češćim igranjem i samim navikavanjem pogodak ćete osjetiti kao da vas je netko gumicom pogodio. JT SplatMaster je aktivna igra za vlastito dvorište u kojoj mogu sudjelovati svi članovi obitelji od onih najmlađih do onih najstarijih.

Na vrh^

Skladištenje kuglica

Za najbolje rezultate potrebno je JT SplatMaster kuglice skladištiti u kontroliranim uvjetima, na tamnom mjestu (npr. podrum). Za najbolje rezultate, čuvajte kuglice na temperaturi između 15°C i 30°C uz relativnu vlažnost ne višu od 50%. Izjegavajte svaki kontakt s vodom. Ne zamrzavajte kuglice. Izbjegavajet visoke temperature. Ne ostavljajte kuglice u vašm vozilu i na direktnom udaru sunca. Isto tako ne skladištite ih vani na otvorenom. Brigu o kuglicama prepustite nama. :)

Na vrh^

Sigurnost je prioritet

Uvijek, ali baš uvijek je obavezno korištenje paintball maske kao zaštite, čak i kada igrate samo gađanje meta bez protivničke ekipe. Kad pređete na igru s protivničkom ekipom obavezno nosite kompletne maske za paintball koje imaju kompletnu zaštitu – uključujući zaštitu za nos, usta i uši. Uvijek držite zaštitu za cijev u cijevi čak te također držite zakočen marker dok ne pucate. Nikada nemojte gledati u cijev markera. Nikada nemojte gađati prozore ili neke druge krhke stvari. Nemojte gađati druge igrače kada ste na udaljenosti manjoj od tri metra. Svakako saslušajte upute od instruktora i striktno se držite istih.

Na vrh^

Pucanje i sigurnost

Uvijek, ali baš uvijek nosite paintball masku – vrijedi i za osobe koje ne igraju a kreću se u polju. Markere držite zakočenu s čepom na cijevi dokle god niste u polju za igru. Svoj JT Splatmaster uvijek usmjeravajte u igrače u polju – nikada na osobe koje nisu uključene u igru bez obzira nalaze li se u polju ili ne, isto tako niti u životinje. Tretirajte vaš JT SplatMaster kao napunjen – stoga nikada nemojte gledati u cijev. Dok ne pucate nemojte držati prst na okidaču. Vaš JT SplatMaster uvijek ispraznite prije odlaganja – ne želite da se netko ozljedi misleći da je prazan. Uvijek odredite vašu metu – nikada nemojte pucati na ”slijepo” – ocijenite koja je Vaša meta i tek tada stavite prst na okidač i zapucajte.

Na vrh^

Roditelji bi trebail znati o JT SplatMasteru

JT SplatMaster je pucačka igra koja zahtijeva određenu aktivnost podrazumijeva dozu sigurnosti. Zaštita za oči je osnovna, bez obzira na način igre. Prilikom igranja protivničkih ekipa u polju obavezno je nositi paintball maske s kompletnom zaštitom za glavu. Time je zaštićeno kompletno lice, usta, nos, oči, te uši, ponavljamo to je obveza prilikom igre te kršenjem tog osnovnog pravila igra se prekida.

JT SplatMaster kuglice su posebno izrađene da se rasprsnu pri manjoj brzini, prilagođeno JT Splatmaster puškama. Kuglice su 100% biorazgradive i vrlo lako se peru s odjeće i ostalih površina. Obojana tekućuna unutar vanjske opne točno pokazuje mjesto gdje ste pogodili. To je idealno za gađanje meta i taktičkog gađanja.

Ostale sigurnosne upute vezane za JT Splatmaster igru: koristite čep za cijev kada niste u igri, uvijek zakočite pušku dok ne igrate i za vrijeme punjenja markera, nikada nemojte držati prst na okidaču, prvo naciljajte pa onda pucajte, nikada ne pucajte na ”slijepo”, nikada ne gledajte niz niti u cijev, ne ciljajte u životinje i druge ljude koji ne igraju, nikada ne ostavljajte marker napunjen, prvo je ispraznite zatim odložite.

Na vrh^

Organizirajte zabavu u vlastitom dvorištu

Mislite da ste iscrpili sve ideje za rođendansku zabavu s Vašeg djeteta – klauni, obične zabave. Naime, ovo je potpuno nova zabava za djecu i odrasle, priuštite svojoj djeci vrhunsku zabavu u vlastitom dvorištu, izveditre svoje dijete van odmaknite ga od kompjutera i igrica i uvedite u svijet vrhunske zabave! S nekoliko JT Splatmastera i kompleta zaštitne opreme imat ćete višesatnu zabavu za vrlo malo novaca. Uvijek nas možete pozvati, i bit ćemo kod Vas sa svom opremom i spremni za igru i zabavu.

Ako ste novi u svijetu paintballa i JT Splatmastera slobodno nas kontaktirajte i sve ćemo Vam detaljno objasniti, vezano i za igru i za samu sigurnost u igri.

Natjecanje dva ili više igrača je puno zanimljivije nego li smostalna igra, pogotovo za zabavu. Preporučujemo 2 do 4 igrača po ekipi, uz naravno turnirski način igre u kojem su svi pobjednici, jer svi se zabavljaju. Ne morate više voditi nigdje Vašu djecu, jednostavno nas nazovete i mi dolazimo u Vaš prostor.

Na vrh^

Zabava i sigurnost

Prvo i najvažnije je znati da je JT SplatMaster igra u kojoj gađate metu, bila ona suparnički igrač ili JT Splatmaster fiksna meta. Svi sudionici moraju imati paintball maske ili JT Splatmaster maske. Osnovne sigurnosne upute možete pronaći u dijelu ”Sigurnost” na našoj web stranici. Samo slijedite osnovna pravila JT Splatmastera i zabavit ćete se vrhunski a uz to ćete imati i više tjelesne aktivnosti.

Kad budete spremni za viši nivo igre, tada je vrijeme za igru ekipa na ekipu. Kada god igrate sa suparničkom ekipom, uvijek nosite zaštitnu masku sa kompletnom zaštitom.

Na vrh^

IGRE

Gađanje fiksne mete

Postavite JT Splatmastermetu, ili bilo kakvu staru posudu, kantu ili slično, i gađajte istu s ograničenim brojem kuglca. JT Splatmaster mete se lako postavljaju na svako drvo ili stup, stoga je vrlo lako prilagoditi svaki teren igri gađanja mete.

Gađanje mete

Pogledajte veliku sliku za print

F-L-E-K-A

Ista igra kao ‘MAGARAC’, ali s Vašom JT Splatmaster puškom. Prvi igrač adabire metu koju će gađati.
Ako pogodi navedenu metu, tada drugi igrač mora pogoditi istu metu.
Ukoliko drugi igrač promaši metu, tada dobija slovo F. Igra se nastavlja sve dok jedan od igrača ne dobije puno ime FLEKA, taj igrač je tada izgubio.

Taktičko gađanje

Postavite neke prepreke, primjerice stolice ili kutije, na teren te ćete time dobiti taktički poligon. Postavite ih nasuprot meti, pri čemu ćete mjeriti vrijeme potrebno za prelaženje poligona i gađanje mete.

Gađanje s preprekama

Pogledajte veliku sliku za print

Ekipa vs Ekipa (obavezna maska)

Kad su ekipe spremne za naprednu igru, tada se prelazi na igru ekipa na ekipu, uz uvjet da se nose zaštitne maske. U igri se koriste razni zakloni i prepreke kako bi se dobila realističnija i zahtjevnija igra, puna vrhunske zabave.

Na vrh^

Rezervacije

Termin je potrebno rezervirati unaprijed!

Kontakt

Igor Ilić - 098 682 508

Igor Apčag - 091 224 45 51

paintball.raptor@gmail.com

Prognoza

%o_temp_hi_11%%o_temp_lo_11%